Szeptember elején sztrájkba kezdenek az önkormányzati dolgozók

Az embereket, akik az ügyeiket intéznék arra kérték, hogy vegyék figyelembe a szeptember 2-től 4-ig tartó munkabeszüntetést.

2020. augusztus 21., 11:01

Szerző:

"Az elmúlt hónapok kormányzati döntései lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatok gazdálkodását. Az Önök szolgálatában álló önkormányzati dolgozók munkája és megélhetése veszélybe került, és ezzel együtt az Önök kiszolgálása is" – írja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének hirdetményére hivatkozva a hvg.hu.

A testület ezzel indokolja, hogy 2020. szeptember 2-ára, 3-ára és 4-ére sztrájkot kezdeményeznek.

Egyúttal felhívják az ügyfelek figyelmét arra, hogy sürgős ügyeiket intézzék a munkabeszüntetés előtti napokra, vagy halasszák későbbi időpontra. A szakszervezet – az önkormányzati érdekképviseletekhez hasonlóan – az elmúlt időszakban többször felhívta a figyelmet arra, hogy az állami elvonások és intézkedések nehéz helyzetbe hozták a településeket, csak a helyi iparűzési adó utáni hozzájárulás fizetésének szigorúbb kötelezettsége miatt a 3200 önkormányzat negyede marad pénz nélkül – a többi már eddig is nehéz helyzetben volt.

 

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.