Szövetség formálódik az LMP és a Jobbik között, Ungár Péter és Stummer János egymás pártjának udvarolt

2018. szeptember 28., 14:34

Szerző:

Ennyi párt, amely hasonló dolgokat mond, nem feltétlenül kell, hogy külön legyen - mondta az Alfahírnek, Stummer János jobbikos országgyűlési képviselővel közösen adott interjújában Ungár Péter LMP-s képviselő. Ungár szerint

„meglepő és értékalapú együttműködések”

kellenek a pártok között és ezt honorálni fogják a választók. Arra a riporteri felvetésre, amely szerint egy jövendő összefogás alapja lehet az, hogy az LMP-s és a jobbikos politikusok kölcsönösen valamiféle partnert látnak a másikban, Ungár úgy reagált:

Én látok ebben fantáziát, de nem gondolom azt, hogy az LMP-Jobbik együttműködés mindent megoldana.

A választások előtti ellenzéki koordinációs tárgyalások miatt párttisztségek viselésétől eltiltott Ungár szerint vannak olyan alapvető állítások, amelyekben nagyjából egyetértenek: Magyarország helye a világban, vagy az, hogy hogyan értékelik a 2010 előtti és utáni világot. „Ezek azért jóval több kapcsolódási pontot jelentenek, mint amikor Karácsony Gergő leül egy füzettel és összead hat számot - amelyek ráadásul mind egyjegyűek. Nekem már az is örömet szerez, ha látom a liberális értelmiség reakcióit erre a felvetésre” - mondta az LMP-s politikus.

Ungár Péter
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ungár Péter emlékeztetett, ugyanaz a kör, amely Schiffer András volt LMP-elnököt 2014 körül nyílt levélben szólította fel a lemondásra, mert leült a Jobbikkal vitatkozni, az idén áprilisi választások előtt felszólított mindenkit, hogy fogjon össze a Jobbikkal, majd most újra leszidják az LMP-t, ha nyitnak a Jobbik felé.

A bókokat a Jobbik parlamenti képviselője is szép szavakkal honorálta. – Nekem személyesen vannak jó tapasztalataim LMP-s politikusokkal. Tisztességes, józan, hazájához hűséges, a jelenlegi rendszerrel szemben és az elmúlt 28 év összes bűnös disznajával semmilyen alkut meg nem kötő politikusokat ismertem meg – dicsérte az ökopártot Stummer János.

Ungár Péter az utóbbi időben maga is többször beszélt a Jobbikhoz való közeledésről, azonban arról is, hogy szerinte több ponton is egyet lehet érteni a Fidesz politikájával, például a migráció kérdésében.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.