Újraindul a szombathelyi karneváli felvonulás, amelyet szétvert a vihar

2019. augusztus 25., 10:34

Szerző:

A szombati vihar miatt elmaradt történelmi karneváli felvonulást vasárnap délelőtt tartják meg Szombathelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

A menet szombat este a tervezett sorrendben indult el a Történelmi témaparkból Szombathely belvárosába, de a heves szél és a villámlás miatt a mintegy ezer felvonuló és a nézőközönség biztonsága érdekében a rendezvényt leállították - ismertette Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A menet vége már el sem indult, a középen vonulókat visszafordították a kísérők, az első sorokban vonulók pedig rövidített útvonalon tértek vissza a témaparkhoz.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.