Egy 25 éves lányt erőszakolt meg Budapesten egy szomáliai férfi a rendőrség szerint

2020. január 22. 13:00 - szerző: 168 Óra

Egy oltalmazotti státuszban, Magyarországon élő 30 éves férfi erőszakolt meg egy lányt Budapesten – számol be a rendőrség a honlapján a címmel, hogy az erőszaktevőt, egy szomáliai férfit fél nap alatt elfogták.

Az eset még hétfő este történt. Az áldozat, a 25 éves lány egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen barátnőjével ünnepelte utóbbi sikeres államvizsgáját, és a két lány itt megismerkedett két férfival. Hajnalban a két lány külön indult haza és a 25 éves nő alkalmi ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri, majd a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta azzal, hogy elszív egy füves cigit. Ehelyett a férfi szexuálisan közeledett a lány felé, aki ezt egyértelműen elutasította,

majd a férfi erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta. Elvette a telefonját is, hogy ne kérhessen segítséget.

A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki odasietett, de a szomáliai férfi a lányt védeni próbáló amerikaira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről.

A rendőröket az amerikai hívta ki, és a környéken lévő térfigyelő kamerák segítségével elkapták a VIII. kerületi Teleki téren.

A 30 éves szomáliai férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi nem ismerte el a bűncselekmények elkövetését.