A zalaegerszegi kórház szerint nem kért igazságügyi vizsgálatot a felmondott szívsebész, aki viszont nem is erről beszélt

2019. szeptember 4., 18:21

Szerző:

Közleményt adott ki a szívsebészeti osztályáról megjelent hírekre reagálva a Zala Megyei Szent Rafael Kórház – írja a 444. Mint ismert, ebben a kórházban mondott fel augusztusban Alotti Nasri osztályvezető főorvos, miután egy hét alatt sem műtöttek meg egy sürgős beteg az ő távollétében, a beteg végül meg is halt. A főorvos nyilvánosságra került levelében arról írt, hogy jelezte a gondok a kórházi vezetésnek, hogy belső vizsgálatot javasolt, ám az nem történt meg, a vezetés szerinte mintha mi sem történt volna, ugyanúgy vezette az intézményt.

Fotó: Facebook

A kórház ezzel szemben azt állítja, hogy

  • vizsgálat elindítását az osztály vezetőjének kell kezdeményezni;
  • Alotti Nasri nem kezdeményezett igazságügyi boncolást;
  • a főorvos nem jelentett semmilyen rendkívüli eseményt a halálesetről;
  • a főorvos maga állította ki az elhunyt zárójelentését, abban észrevételeket nem tett.

Fontos ezzel kapcsolatban kiemelni, hogy a felmondott főorvos levelében azt írta, belső intézményi vizsgálat indítását szóban kérte, valamint nem is igazságügyi eljárást említett. A levelében szerepel az is, hogy ő is azzal számolt, hogy a beteg hozzátartozói perelhetik be a kórházat, ahol lehet neki kell majd felelni a történtekért.

A kórház sajnálatát fejezte ki az elhunyt családja irányába, de nem a haláleset, hanem amiatt, hogy „szerettük halálát a volt osztályvezető főorvos saját érdekei szerint, utólagosan felhasználja”.

Hozzáteszik, a kórházban zavartalan a betegellátás, az osztály jól működik továbbra is.

A kedden írtunk róla, hogy rendőrségi nyomozás indult a kórházban történt haláleset miatt. Ezt megelőzően a kórház szívsebészeti osztályán megmaradt orvosok írtak nyílt levelet a távozó főorvosról, akinek állításait az esetről ugyan nem cáfolták, de munkáját kritikusan jellemezték.

A főorvos az Indexnek adott interjújában egyébként olyan személyi és felszereltségi hiányosságokról beszélt a kórházban, hogy volt, hogy azért imádkozott, hogy ne hozzanak be sürgős beteget hozzájuk, mert nem tudják majd ellátni.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.