Asszonyszökés miatt törhetett ki a véres verekedés Érden a két család között, a rendőrség vérbosszútól tart

2020. augusztus 2., 15:43

Szerző:

Vasárnap délelőtt kezdődött meg az az ülés, amelyben az egy halálos áldozatot és több életveszélyes sérültet követelő, július 30-i érdi családi háború kapcsán dönthet a bíróság a letartóztatásokról. A Pest Megyei Főügyészség tizenkét gyanúsított esetében indítványozta a kényszerintézkedést – értesült a Magyar Nemzet.

Július 30-án egy enyingi és egy velük rokonságban lévő érdi család tagjai csaptak össze egy érdi benzinkúton. A kormánylap úgy tudja, hogy az

érdi család egyik tagja az enyingi családba nősült be, de a felesége hazaszökött tőle, ezért robbant ki a két família közti háború. A végső leszámolás oka az volt, hogy az egyik érdi elütött két enyingit.

Az áldozat a benősülő férfi apja. 

A verekedéskor az egyik enyingi szíven szúrt egy ötven év körüli férfit, aki azonnal meghalt. A támadót emberöléssel, a többi résztvevőt – egyelőre – csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. 

A rendőrség továbbra is teljes készültségben van a vérbosszú megelőzése érdekében. Mind Enyingen, mind Érden erődemonstrációval tartják féken a feleket.