Szó szerint ugyanazt a cikket adta le egy év után a Fidesz megyei lapjának újságírója, csak kicserélte a települések nevét

2019. február 14. 14:26 - szerző: 168 Óra

Túrkeve, Mezőtúr, nem mindegy? Sár van, oszt jó napot.

Ha már Gulyás Gergely kancelláriaminiszter olyan szépen megdicsérte a saját volt főnökük által is alábecsült jobboldali újságírókat, a Fidesz médiaalapítványába (KESMA) olvasztott megyei lapok egyik újságírója ékes bizonyságát adta hozzáértésének. A comment.com vette észre, hogy a KESMA-hoz tartozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilap online verziója, a Szoljon.hu csütörtök reggel megjelentett egy Szilvási Zsuzsa által írt riportot Mezőtúrról.

A cikk címe: Térdig süllyednek a sárban Mezőtúron, de idén nagy változás várható. Az írást már elérhetetlenné tették, viszont hamar kiderült, hogy szinte szóról szóra megegyezik egy szintén Szilvási Zsuzsa által írt riporttal, amelyet egy évvel ezelőtt, február 23-án publikált a Szoljon.hu. Ennek címe: Áldatlan a helyzet a járhatatlanul saras utcák miatt Túrkevén. A két írás összehasonlításából kiderül, hogy

csak a települések nevét, valamint a nyilatkozó polgármesterek és helyi lakosok nevét cserélték ki, de még a fotók is ugyanazok voltak.

Sőt, részben ugyanaz a polgármesteri nyilatkozat, ismét más név alatt felbukkant egy másik Szoljon.hu cikkben is, ahol Cibakháza első vezetője nyilatkozott, szintén a sártenger miatti áldatlan állapotokról.