Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Szó szerint egy forintért eladnák a szombathelyi Haladás focicsapatát, és még a fideszesek is egymásra mutogatnak

2019. május 1. 09:01 - szerző: 168 Óra

A közelmúltban ellenzéki többségűvé vált Szombathely közgyűlésén a város NBI-es futballcsapatát működtető cég többségi tulajdonosa azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy az előirányzott támogatás mellett plusz 150 milliót adjon nekik a város, mert ennyi kellene nekik a fennmaradáshoz - értesült az ugytudjuk.hu. A hírportál szerint ez összesen 275 millió forintot jelent a városi büdzsének.

A kisebbségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat jog gyakorlója a fideszes polgármester, Puskás Tivadar, ő azonban a felelősséget Koczka Tiborra (Fidesz-KDNP), a sportért felelős alpolgármesterre akarta tolni. Koczka azonban nem hagyta magát és a széles közvélemény előtt mondta el, hogy ő a Labdarúgó Kft. közgyűléseire eljárt, az ott elhangzottakat továbbította Puskás Tivadarnak, de más jogköre nem volt.

Nemény András, az ellenzéki pártokat helyben egyesítő Éljen Szombathely frakcióvezetője azt mondta, hogy elfogadhatatlan, hogy valaki több száz millió forintot kér az önkormányzattól, közben pedig meg sem jelenik az ülésen. Egyébként pedig, hogyan jutott ide a dolog, hogy két nappal a licencehez szükséges dokumentumok pótlási határideje előtt kell több száz millió sorsáról, és ezzel együtt a focicsapat jövőjéről dönteni.

Fotó: MTI/Varga György

Illés Béla, az egykori magyar válogatott játékos, a többségi tulajdonos cég képviseletében végül megjelent a teremben, és kijelentette:

ha valakit érdekel, akkor 1 forintért átadja a többségi tulajdont.

Mint megírtuk, a Haladás elsősorban az általa kapott futballstadion miatt van bajban. A kormány december 23-i ülésén a Haladás VSE részére sportszakmai többletfeladatainak támogatására 180 millió forintot biztosított. Az idén közel 350 milliót adott a város a két egyesületnek, de ez is kevés,

a tapasztalatokon alapuló számítások szerint évente mintegy 500 millióba kerül a sportkomplexum működtetése.