A szmog az úr Magyarországon, és nem megy sehova

2020. január 12., 13:55

Szerző:

Továbbra is többfelé rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt az országban.

A tisztifőorvos vasárnap a Facebook-oldalán azt írta, Kecskeméten egészségtelen, további kilenc településen - Dorog, Dunaújváros, Miskolc, Sajószentpéter, Salgótarján, Szeged, Szentgotthárd, Szolnok, Vác - pedig kifogásolt a levegő minősége a levegőhigiénés index alapján. A meteorológiai előrejelzés szerint a levegőminőség romlása várható a következő napokban.

Kedvezőtlen levegőminőség esetére azt ajánlják, az emberek ne fűtsenek nem megfelelő tüzelőanyagokkal, csak a legszükségesebb esetben használjanak gépjárművet, kevesebbet sétáljanak forgalmasabb utak mentén csúcsidőszak idején, kültéri sportolásra pedig válasszák a kevésbé szennyezett területeket.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.