Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Meghalt a börtönkórházban Szita Bence harmadik gyilkosa is

2019. szeptember 30. 09:19 - szerző: 168 Óra

Hosszan tartó, súlyos betegség után meghalt a börtönkórházban a Szita Bence meggyilkolásáért elítélt K. József - értesült a Blikk. Az információt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak személyiségi jogai miatt nem erősítette meg a lapnak.

A 11 éves kisfiú mostohaanyja és K. József tettestársa már korábban elhunyt. A felbujtóként elítélt mostohaanya, P. Erika 2017-ben halt meg mellrákban, miután előzőleg lemondott a kemoterápiás kezelésről. Idén nyáron szintén daganatos betegségben halt meg a börtönben B. József, a gyilkosság ügyében elítélt másik tettes.

Szita Bencét 2012. október 29-én ölték meg Sántosnál egy erdőben. Három gyilkosa később kiásta a holttestét, majd Toponár környékén újra elrejtették.

A 11 éves felsőmocsoládi fiút nevelőapja barátnője, P. Erika csalta el otthonról, majd két társával brutálisan megölték. A tetteseket a Pécsi Ítélőtábla tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. K. József nyáron kérelmet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert azt akarta, hogy tárgyalják újra az ügyét, amelyben szerinte hibát vétettek a hatóságok.