Szikora Róbert kezdheti az újratervezést, megvan az elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontja

2020. május 12., 16:35

Szerző:

A Vatikán jóváhagyta Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az idén őszről elhalasztott budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontjára - hangzott el az állami rádió egyik keddi műsorában. 

A katolikus világeseményt 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg a magyar fővárosban.

A bíboros azután javasolt új időpontot, hogy Matteo Bruni szentszéki szóvivő bejelentette, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg idén szeptemberre tervezett kongresszust.

A világtalálkozóra való felkészülés máris több tízmilliárd forintjába került a magyar adófizetőknek:

Bár valószínűleg simán megéri, hiszen az esemény arca nem más lesz, mint Szikora Róbert, aki magát nemrég az egyház élő téglájaként mutatta be: 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.