Pizzériát reklámoz a Facebook-oldalán Szijjártó Péter, akinek a Balatonnál kezdődött meg a pihenés

2020. június 15., 09:25

Szerző:

Nekünk a Mangóval indul a balatoni nyár Györökön – jelentette be vasárnap este közösségi oldalán Szijjártó Péter, hogy neki megkezdődött a pihenés. A Népszava által kiszúrt bejegyzéshez a külügyminiszter egy fényképet is közölt, amin nagyobbik fiával és vélhetően a györöki étterem tulajdonosával pózol – mögöttük pedig jól olvashatóan látszik a felirat: Mango Beach Restaurant. 

Mint a lap is rámutat, egyrészt a külügyminiszter sokadszorra nem tartja be a mindig kötelező 1,5 méteres védőtávolságot, másrészt ez a fotó

reklámnak is minősülhet.

Szijjártó ugyanis közszereplő: Facebook-oldalát 93 ezren kedvelik, a politikus beleesik abba a kategóriába, amit a Gazdasági Versenyhivatal véleményvezérként, influenszerként tart számon, és ezt akkor is jeleznie kellene, ha a fotó közzétételéért semmilyen támogatást nem kapott, írja a Népszava.

Erre egyébként a fénykép több kommentelője is felhívta a figyelmet, mondván, más oldalakon kötelező kiírni, ha reklámoznak valamit.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.