Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Szijjártó Péter közölte, hogy rendszeresen beszélnek az elítélt Gruevszkivel, és ez a jövőben is így lesz

2019. június 13. 16:02 - szerző: 168 Óra

Ma tárgyalt a magyar parlament Észak-Macedónia NATO csatlakozásáról. A vitában többek között Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képvelő hozta fel Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyét – vette észre a 444.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt válaszolta a felszólalásra, hogy ha a leghitelesebb információt akarják beszerezni arról, hogy mi történik a Nyugat-Balkánon, akkor kivel is beszélnének, ha nem egy olyan emberrel, aki ott 10 évig miniszterelnök volt.

– És igen, rendszeresen szoktunk vele beszélni. Az, hogy hol, semmi jelentősége nincsen. Én például a minisztériumban szoktam vele beszélni a saját irodámban. És az, hogy a külügyminisztérium tisztségviselői kapcsolatot tartanak egy emberrel, aki 10 évig a saját hazája miniszterelnöke volt, az szerintem természetes

– közölte a miniszter.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy a jövőben is rendszeresen fognak vele kapcsolatot tartani. Hozzátette, hogy ő a jövőben is fog vele konzultálni a Nyugat-Balkánt érintő kérdésekben, azt pedig majd nyilvánvalóan mindig a saját irodájában teszi.

Nikola Gruevszki
Fotó: AP/Boris Grdanoski

A hivatali visszaélés és vesztegetés miatt hazájában jogerősen börtönbüntetésre ítélt Gruevszki magyar diplomáciai segítséggel szökött Szkopjéből Budapestre, ahol menedékjogot kapott. Múlt héten az elítélt politikus pont a 444 szerkesztősége melletti lakásban találkozott Joó Istvánnal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárával.