„Soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat" - Szijjártó ismét nem válaszolt arra, ki fizette a luxusjachtozását

2020. szeptember 14., 18:46

Szerző:

Hétfőn egy egészen más ügyben tartott sajtótájékoztatón megint megkérdezték Szijjártó Pétert a világhírű luxusjachtos nyaralásáról. Ezúttal az RTL Híradójának stábja próbálta megtudni az igazságot a legendás vakációról, konkrétabban: ki fizette a hajókázást és milyen kapcsolatban áll a csodajármű tulajdonosával, Szíjj Lászlóval?

De nem jutottak előbbre ők sem.

„Kedves szerkesztő úr, nem tudok Önnek újat mondani ebben a kérdésben. A helyzet az az, hogy a családdal és a barátainkkal eltöltött szabadidőt azt továbbra is a magánéletem részének tekintem. Amióta ezen a pályán dolgozom, mindig szétválasztottam a magánéletemet és a közéleti munkámat, és ezt a jövőben is így fogom tenni. (…) Soha egyetlen magánéleti momentum nem befolyásolt semmilyen munkában meghozott döntésemet és nem fog befolyásolni a jövőben sem.

Soha, amióta itt dolgozom, olyan döntést nem hoztam, ami korrupt szándékokkal lett volna kikövezve. Vagy azok mentén született volna meg. Szerkesztő úr, ez igaz általánosságban is, és igaz, erre a konkrét esetre is, amit Ön itt felvetett. Soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat. Vagy korrupt szándékokkal rendelkező embereket. Soha nem tartottam fel ilyen kapcsolatot, és nem is fogok fenntartani a jövőben sem" – válaszolta Szijjártó.

Végül az akadékoskodó riporternek még hozzátette:

„Elmondtam mindent, amit a magánéletemről Önre szeretnék bízni."

(A 24.hu nyomán)

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.