Nem árulják el, ki engedte meg Szijjártónak, hogy helikopterezzen, és hányszor röpködött

2020. szeptember 22., 20:09

Szerző:

Két országgyűlési képviselő is Szijjártó Péter külügyminiszter helikopterezésével kapcsolatban nyújtott be írásbeli kérdést a Parlamentben

Stummer János jobbikos képviselő arra volt kíváncsi, hogy ki adott engedélyt a külügyminiszternek a rendőrségi helikopter használatára.

A megszólított Pintér Sándor belügyminiszter azt válaszolta kedden, hogy a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint a külügyminiszter igénybe vehet szolgálati helikoptert szállítása, illetve közúti, vasúti, vízi és légi utazásának biztosítása céljából.

Hadházy Ákos független képviselő meg azt kérdezte, hogy Szijjártó Péter hányszor vett igénybe rendőrségi helikopter az utazásaihoz. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azonban csak annyit közölt, hogy Szijjártó Péter kizárólag abban az esetben használja a rendőrség helikopterét, mikor hivatali teendőit másként ellátni teljeskörűen nem lehetne  – írja a hvg.hu.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.