Szijjártó Péter helikopterrel ment gyárat avatni Nyergesújfalura

Egy órányi autóutat rövidített le.

2019. július 13., 08:20

Szerző:

Pénteken ünnepélyesen letették a japán tulajdonú Zoltek Zrt. nyergesújfalui új üzemének alapkövét, azt aktuson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt. Nem is akárhogyan érkezett a külügy épületétől durván egy óra autókázásra lévő üzemhez, hanem

helikopterrel

– írta az Index.

A japán Toray 127 milliárdos beruházása Nyergesújfalun Akihiro Nikkaku, a japán a Toray Industries elnöke (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Toray Industries Hungary Kft. új beruházásáról tartott sajtótájékoztató előtt Nyergesújfalun 2019. július 12-én.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Zoltek nyergesújfalui gyára kocsival a Bem József tértől a Google szerint a 10-es úton 1 óra és 4 perc. A portál megkérdezte a KKM-et, mi indokolja, hogy a miniszter helikopterrel jár alapkövet letenni. Azt a választ kapták, hogy Szijjártó Péter azért utazik helikopterrel, mert a Vang Ji kínai külügyminiszterrel zajló tárgyalás után

20 perc alatt kell odaérnie Nyergesújfalura, a 127 milliárd forint értékű beruházással kapcsolatos megbeszélésre.

A japán Toray industries tulajdonában lévő Zoltek Zrt. a világ egyik vezető szénszál gyártója, amelyet alapvetően a járműgyártásban használnak fel.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.