22 milliójába került az adófizetőknek, hogy Szijjártó Péter utazásairól fotók és videók készültek

2020. október 11., 15:48

Szerző:

Mekkora stáb kíséri el útjaira Szijjártó Péter külügyminisztert és mindez mibe került az adófizetőknek? – tette fel a kérdést a Hírklikk az Átlátszó közérdekű adatigénylő rendszerén keresztül tárcának.

A válasz egy hónappal később érkezett meg,  bár azt például nem közölték, ki és milyen megállapodás alapján dolgozik Szijjártóéknak. Kiderült viszont, hogy minden eseményen egy fotós és egy videós készít képeket, illetve videókat.

A minisztérium szerint, a fotós átlagosan havi 401 ezer forintot kapott, míg a videós 772 ezer forintért dolgozott, összesen tehát 10,5 milliót kerestek januártól szeptemberig. 

Utazási költségük pedig havonta 1 millió 271 ezer forint volt, vagyis január és szeptember közt 11 millió 400 ezer forintnyi költség merült fel az utazásaikkal kapcsolatban. Mivel a kérdéseinkben az is szerepelt, az esetleges napidíjakra mennyi ment el, ezért ebben az átlagolt összegben a napidíjak is benne foglaltaknak. Összességében elmondható, hogy Szijjártó fotózása a hivatalos verzió szerint, összesen csaknem 22 millió forintba kerültek idén szeptemberig.