Szijjártó: Magyarország véleménye szerint az orosz oltóanyaggal kapcsolatos együttműködés fontos Európában

Válaszokra is vár.

2021. január 25., 14:45

Szerző:

 

Magyarország nemzeti érdeke, hogy felgyorsítsa a koronavírus elleni oltás folyamatát, és erre készen áll, a kérdés pusztán az, hogy mikor érkezik nagyobb mennyiségű oltóanyag az országba - közölte a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, a Külügyi Tanács egynapos ülésének szünetében hétfőn.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak hangsúlyozta, a szükséges oltóanyagok biztosításhoz Magyarország nem várhat a központosított Brüsszeli beszerzésre, ez ügyben a saját döntéseit is meg kell hoznia.

Szijjártó szerint: választ kell adni arra a kérdésre, miként lehet, hogy a központosított brüsszeli vakcinabeszerzés „kudarca” mellett egyes brüsszeli bürokraták arra fordítják energiájuk jelentős részét, hogy támadják azokat az országokat, amelyek más oltóanyagforrások után is néznek - mondta.

Magyarország véleménye szerint az orosz oltóanyaggal kapcsolatos együttműködés fontos Európában - tette hozzá.

(MTI)

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.