Felmentették és kényszergyógykezelését rendelték el annak a férfinek, aki összekevert egy takarítónőt az anyósával, és agyonverte

L. régóta nem szedte a gyógyszereit, amikor elkövette a különösen brutális gyilkosságot. A Sátánt látta a takarítónőben, akinek egy bonbont dugott a szájába.

2019. június 25., 14:50

Szerző:

Jogerősen felmentette a vádak alól és kényszergyógykezelését rendelte el a bíróság annak a férfinak, aki tavaly március 1-jén agyonvert egy takarítónőt egy szigetszentmiklósi hotelben - olvasható a Budapest Környéki Törvényszék 168 Órának küldött közleményében.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt L. a gyilkosság elkövetésekor az igazságügyi elmeorvos szakértői vizsgálat alapján kóros elmeállapotban szenvedett. 2018. március 3-től előzetes kényszergyógykezelés alatt állt, és azóta is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kezelik.

A rendkívül brutális bűncselekményről két hete számoltunk be, amikor az ügyben előkészítő ülést tartottak. A hasadásos elmezavarban szenvedő L. régóta nem szedte a gyógyszereit, amikor meg akarta ölni az anyósát. Helyette azonban különösen kegyetlen módon végzett egy számára ismeretlen asszonnyal.

L. a Budapest Környéki Törvényszék épületében
Fotó: police.hu

A 31 éves L. 2018. március 1-jén este hétkor bejelentkezett egy szigetszentmiklósi hotelbe. Aznap este fél 10 körül lement a recepcióra és beszélgetésbe kezdett a személyzettel. A közelükben dolgozott az 59 éves F. sértett, akire a vádlott obszcén megjegyzéseket tett, azt mondta neki,

„pont úgy néz ki, mint egy kurva”,

de a Budapest Környéki Törvényszéken megtartott előkészítő ülésen az ügyész hozzátette, L. ekkor valójában a saját anyósára gondolt. Az ekkoriban 111 kilós férfi egy másik hölgy, a bárpultos hajviseletét is kritizálta, de a megjegyzés valójában ekkor is az anyósának szólt.

Egy kis idő elteltével az egyik sértett, P. észrevette, hogy a vádlott a mosókonyha környékén van, és szólt neki, hogy hagyja el a szobát. L. azonban nem tett eleget a kérésének, P. ezért megkereste a hotel gondnokát, aki lement a mosodába és mondta a vádlottnak, hogy menjen ki, majd visszament a recepcióra.

Ezután F. és S. sértettek visszamentek a mosodához, ahol F. belépett és megállapította, hogy nincs ott senki. Ekkor a száradni felakasztott lepedők mögül előlépett L., aki úgy vélte, hogy a takarítónő maga a Sátán, ezért ököllel, nagyobb erővel, többször megütötte, miközben artikulálatlanul ordibált.

L. őrizetben
Fotó: police.hu

A takarítónő segítségért kiabált, mire a gondnok a mosókonyhához sietett és mondta a vádlottnak, hogy fejezze be. Ekkor a vádlott felkapott egy fa támlájú széket és a gondnok felé lendítette, amitől a szék összetört, majd ököllel többször megütötte, melyből a sértett többet is kivédett, a vádlott egy pillanatra megtorpant, ezt kihasználva a gondnok elmenekült és hívta a 112-t.

A takarítónő így azonban magára maradt a magából kivetkőzött férfival, aki az összetört székdarabbal egyszer nyakon, egyszer pedig szemen szúrta.

Ezután a nő szájába adott egy bonbont, hogy „lakjon jól”, majd rátaposott.

Az asszony belehalt sérüléseibe.

Az, hogy valami nincs rendben nála, már annak a budapesti panziónak a személyzetének feltűnt, ahol a gyilkosság előtti napokban egy hétre vett ki egy szobát. Igen furának találták, hogy felesleges mennyiségben vásárolt különböző tárgyakat, vagy havat söpört a panzió kertjében. L. anélkül, hogy kijelentkezett volna, március elsején taxiba ült, és még aznap kivett egy szobát abban a szigetszentmiklósi hotelben, ahol még aznap este elkövette a gyilkosságot. A vádirat szerint több mint 30 ezer forintért vett itt édességet, mert azt nagyon szereti.