208 millió forintot szakított a Sziget az Orbán-videó lejátszásért a Terror Házától

2019. július 22., 10:59

Szerző:

Mindössze két perc, de számtalanszor lejátszotta a koncertek között a Volt Fesztivál nagyszínpadán a Sziget Zrt. azt a Terror Háza által készített videót, amely szinte egyszemélyes hősként mutatja be Orbán Viktort a rendszerváltozás 30 éves évfordulója alkalmából.

G7  írja, hogy a Sziget Zrt. a tavalyi reklámbevételük hetedének megfelelő összeget, 208 millió forintot kapott azért, hogy a fesztiválozókkal megosszák, hogyan követelte Orbán a szovjet haderő kivonását Nagy Imre újratemetésén.

A videó nagyvonalúan mellőzi azt a tényt, hogy akkor már zajlott a csapatkivonás, ráadásul nem is Orbán Viktor követelte ezt először.

A Sziget Zrt. kisebbségi tulajdonosa, Gerendai Károly, valamint a VOLT Fesztivál alapítója, Lobenwein Norbert sem látott kivetnivalót a vetítésben, utóbbi médiacirkusznak nevezte a történteket.

A fesztiválszervező cég a Terror Háza alapítványával kötött vállalkozási szerződés keretében kiállítást is fog tartani a Sziget Fesztiválon, de ott az Orbán-videót már nem vetítik. Nem vetítették a Balaton Soundon sem, ugyanis elkészült a Terror Háza egy második filmje is, helyette azt vetítették.

A G7 megemlíti, hogy a Sziget Zrt. jelentős állami és önkormányzati támogatásban is részesül, nagyjából minden 30. forintot közpénzből szerez a cég. Az Orbán-kormány januárban nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a VOLT Fesztivált, és egymilliárd forintot adott a megrendezésére.