Feltörekvő futó lehet az egyik holland dealer, akit rengeteg droggal kaptak el a Szigeten

2019. augusztus 13., 11:17

Szerző:

Ismert futó lehet az egyik holland dealer, akit a Sziget Fesztiválon kaptak elírja a DutchreviewDe Telegraaf értesülései alapján.

A személyiségi jogainak védelme érdekében Roelf B.-nek nevezett férfi telefonja napok óta ki van kapcsolva, az atlétikai szövetségtől sem reagált senki a találgatásokra. Roelf B. két éve tűnt fel, százméteres versenyszámban többször versenyzett Hollandiában, illetve Európa-szerte, legutóbb a 23 éven aluliak bajnokságán vett részt.

Roelf B.

A két huszonéves holland férfit még a fesztivál nulladik napján kapták el a rendőrök, miután a sátrukban és csomagmegőrző széfjükben csaknem 2700 ecstasyt, 128 gramm - előre porciózott - marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát, és drog adagolásához, terjesztéséhet használt tasakokat találtak és foglaltak le. A dílerek árlistát is készítettek.

A rendőrök egy slusszkulcsot is találtak a csomagok között, de a két férfi nem árulta el, hol van az autójuk. Azóta azonban megtalálták a kocsit a III. kerületben, amelyből csaknem négyezer ecstasy és 17 kilónyi marihuánás cigaretta került elő. A két holland férfitól így összesen körülbelül százmillió forint értékben foglaltak le kábítószert.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.