Pert indítanak az SzFE polgárai az Oktatási Hivatallal szemben

Nem adta ki nekik a hivatal a hatósági adatokat.

2020. november 14., 17:00

Szerző:

Kérték, hogy hadd nézhessenek bele az oktatást felfüggesztő végzésbe, és az ezzel kapcsolatos dokumentációba az SzFE hallgatói, ám ezt nem engedték nekik. Miután a kérésüket november 12-én visszautasította az Oktatási Hivatal, úgy döntöttek, hogy perre viszik a dolgot.

“Az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény kimondja, hogy hatósági eljárásban ügyfélnek az a személy számít, akinek jogát vagy jogos érdekét az ügy közvetlenül érinti, akire nézve a hatósági nyilvántartás adatot tartalmaz, vagy akit hatósági ellenőrzés alá vontak - az SZFE polgárai ennek megfelelően jogorvoslattal élnek” - írja közleményében az egyetem hallgatói önkormányzata.

Az SzFE hallgatói Orbán Viktor hétfői bejelentésének nyomán, az egészségügyi helyzet miatt döntöttek úgy, hogy felhagynak az egyetemi épületek blokádjaival. Ám hangsúlyozták, hogy folytatni fogják a tiltakozást az egyetem átszervezése ellen.

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.