Nem engedték be az SZFE látványtervező osztályát a saját tantermébe

2020. október 19., 12:03

Szerző:

Az SZFE-n tanuló látványtervező osztályt ma reggel nem engedték be az egyetem Szentkirályi utcai épületében található tantermükbe – írja az atv.hu.

Az osztállyal azt közölték, hogy nem adhatják oda a termük kulcsát arra hivatkozva, hogy őszi szünet van.

A rendhagyó szünetet a járványhelyzetre hivatkozva Szarka Gábor kancellár rendelte el múlt pénteken. A hallgatók azonban közölték, hogy nem ismerik el, tekintve, hogy a tanév rendje szerint a szünet a jövő héten lesz.

A hallgatók a múlt héten birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek az egyetem Vas utcai épületével kapcsolatban. A kérelmet most a Szentkirályi utcai és a Rákóczi úti épületre is kiterjesztik.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.