Biciklivel, 155 példányban vitték követeléseiktet a Parlamenthez az SZFE hallgatói

2020. szeptember 20., 18:46

Szerző:

Huszonnégy órán keresztül, biciklis hírnökként hordták a Parlamenthez a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a Magna Charta Universitatumot, vagyis követeléseik listáját. A demonstráció csúcspontja vasárnap volt: néhány százan bicikliztek a Kossuth térre, ott pedig láncba foglalták a 155 dokumentumot – írja a hvg.hu.

Nagyjából azon az  útvonalon mentek végig, mint két hete, amikor a Charta egyetlen példányát juttatták el a térre egy több ezres élőlánc segítségével. Mint mondták, követeléseikre sem a korábbi fenntartójuktól (Innovációs és Technológiai Minisztérium), sem a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumtól, sem a kormánytól nem kaptak választ, ezért döntöttek amellett, hogy több példányban is elviszik nekik kéréseiket.

A Parlamentnél ezeket – ahogy két hete sem – nem vették át tőlük, így az épület déli oldalánál fűzték az összegöngyölt papírokat láncba.

.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.