Szerelmi bánatában több mint egymillió forintot lopott a munkahelyéről, hogy Németországban kezdjen új életet, de csak egy kaposvári hotelig jutott

2020. február 27., 11:14

Szerző:

A Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki magánéleti konfliktusa miatt ellopta munkáltatója bevételét - olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott tavaly augusztusban egy autómosóban dolgozott, majd egyik nap a meló után szerelmi bánatában úgy döntött, hogy a jövőben Németországban szeretne élni és dolgozni. A zárás után visszament az autómosóhoz, a kulcsával bement az irodaépületbe és lenyúlta a több mint 1,2 millió forintos bevételt.

Az első éjszakát egy pécsi hotelben töltötte, majd Kaposvárra ment és egy ottani szállodában vett ki öt éjszakára szobát.

A pénzen mobiltelefont, tabletet, karórát és valutát vásárolt, majd italra és élelmiszerre is költött, és az anyjának is küldött haza pénzt. A rendőrség végül a szállodában fogta el.

Az elkövető cselekménye a lopás bűntettének a megállapítására alkalmas, a bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.