A betegei még várták, amikor kiderült, hogy hirtelen nyugdíjba küldték a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosát

2019. december 11., 08:41

Szerző:

Váratlanul nyugdíjba küldték Imreh Domonkost, a Szent Margit Kórház sebészeti osztályának vezető főorvosát – derül ki a 24.hu cikkéből. A portál kérdésére az egészségügyi intézmény azt írta, hogy Imreh Domonkos október 23-án elérte az nyugdíjkorhatárt, a főigazgató pedig november 29-i hatállyal visszavonta az egyébként december 31-ig tartó megbízatását.

Imreh Domonkos nyugdíjba küldéséről tényleg elég váratlanul született meg a döntés, a 24.hu úgy tudja, hogy a betegei várták az osztályvezető főorvost, amikor kiderült számukra, hogy már nem dolgozik ott. Műtétek elmaradásától is tartottak. 

Fotó: Szent Margit Kórház Facebook-oldala

Imreh Domonkos 1983 óta dolgozott a Szent Margit Kórházban, és előfordulhat az is, hogy a távozása után több kollégája is elhagyja a sebészeti osztályt. Erről a Szent Margit Kórház azt írta, 

természetes, hogy vezetőváltás kapcsán átmenetileg felerősödik a mobilitás egy ilyen osztályon, ugyanakkor az osztály működése zavartalan,  de a vezetőváltástól függetlenül a központi műtőben festési munkálatok zajlanak, ezért december 9-től 22-ig a sebészeti-akut és tervezett műtéti beavatkozásokat nem végeznek el.

A sebészeti osztály vezetői tisztségére pályázatot írnak ki, eredményhirdetésig, előreláthatólag 2020. január 15-ig Issekutz Ákos főorvos kapta meg a posztot.