Szent László Érmet kapott a főpolgárőr, aki Antarktiszi Angyalrituálével szórakoztatta a gyerekeket a balatoni táborban

2018. november 6., 12:45

Szerző:

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a polgárőrség érdekében végzett áldozatos munkájának elismeréséül Szent László Érem kitüntetésben részesítette Horváth Róbertet, az OPSZ ifjúsági, sport és karitatív alelnökét, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökét – írja a 24.hu.

Horváth Róbert az október 23. alkalmából tartott díszünnepségen kapta meg a vezetőség magas elismerését, miközben már hetek óta gyűrűzött körülötte a botrány, és az elnökségnek is belső vizsgálatot kellett elrendelnie a polgárőrség gyerektáborában megtartott ezoterikus vallási szertartás miatt, amelyet a szülők tudta és beleegyezése nélkül rendeztek meg a Balatonnál.

A fehér csuklyás felvonulásokat és a kézrátételes gyógyító szeánszokat bemutató csoport tagjai Horváth Róbert révén kerültek Gyenesdiásra. A kitüntetett polgárőrvezető ugyanis a Krisztus Esszénus Templomának Rendje nevű vallási csoport és a mellette működő lovagrend nagymestere is.

A különös rituálé miatt számos szülő reklamált Pintér Sándor tárcájánál, és még a kormánypárti Magyar Idők is elítélő hangvételű cikket írt a történtekről, de senkit sem vontak felelősségre.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.