Utalt az állami kukaholding a fővárosnak, noha kevesebb mint a fele pénzt küldték csak el

2020. június 16., 15:33

Szerző: Árpási Bence

Az NHKV Zrt. a 2019-re vonatkozó minden olyan fizetési kötelezettségét, amiről az FKF Zrt. számlával elszámolt, teljesítette

– közölte a „kukaholding” a 168 Óra érdeklődésére. A céget azután kerestük meg, miután a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt nyilatkozta lapunknak, egy forintot sem láttak viszont a cégtől. Tüttő Kata gyanúja szerint „az a pénz, amit beszedtek a budapestiektől, már rég nincs a számlájukon. Elköltötték más, nem budapesti szolgáltatási veszteség finanszírozására.”

 

 

 

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. most arról tájékoztatott, a társaság 2020-ban - a tavalyi évhez hasonlóan – a jogszabályi rendelkezések betartásával jár el, azaz

negyedéves részletekben fizeti ki az FKF Zrt. részére a szolgáltatási díjat.

Jelezték, az FKF által az első negyedévről kiállított számla 2020. június 12-én (pénteken) délután érkezett meg, a társaság pedig

2020. június 15-én (hétfőn) már intézkedett is a szolgáltatási díj összegének FKF Zrt. részére történő átutalásáról.

Az átutalás tényét a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes is megerősítette a 168 Órának. Tüttő Kata hozzátette, picivel kevesebb, mint 5 milliárd forint érkezett. Ez egyébként a főváros általi követelésnek kevesebb, mint a fele. 

A holding megjegyezte,

„az FKF Zrt. a jogszabályok szerint a többi közszolgáltatóhoz képest kedvezőbb – havi – finanszírozásra is jogosult lenne, azonban ezzel a lehetőséggel az FKF Zrt. eddig nem élt, az ehhez szükséges megállapodást nem írta alá.”

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.