Mindennek az alja: szemeteskukában, hideg vízben kényszerült megfürdeni a koronagyanús családanya a Korányiban

2020. május 11., 12:54

Szerző:

Elképesztő élményekről számolt be a 444-nek egy olvasója, akit koronavírus-gyanús tünetekkel utaltak be május 8-án a Korányi kórházba. Ez az az intézmény, amelyet április 7-én maga Orbán Viktor miniszterelnök is felkeresett. A kormányfő nagyvizitje azért is emlékezetes, mert a vonatkozó videó szerint itt viselt először szájmaszkot.

De lássuk most az olvasó történetét:

X. 40 éves, kétgyerekes anya  nincs ismert betegsége. Április közepétől kezdve köhögött és fulladt. A házrorvosa koronavírus-gyorstesztet rendelt neki, ami negatív lett, de utána folytatódtak a tünetek, sőt a fulladás rosszabbodott, szúrni kezdett a mellkasa, majd amikor egy röntgenfelvétel árnyékot mutatott ki az egyik tüdején, beutalták a Korányi kórház Covid-osztályára, hogy a sokkal megbízhatóbb, úgynevezett PCR-teszttel állapíthassák meg, hogy fertőzött-e.

X. május 8-án, pénteken érkezett meg a kórházba és tudta, hogy a legjobb esetben is kb. 4 napot bent kell töltenie. Az igazán megbízható eredmény végett a betegeket ugyanis kétszer tesztelik egymás után és ez a PCR esetében nagyjából ennyi időbe kerül.

A nő a Korányiban azonnal úgynevezett izolációs szobába került, amelyet a beteg addig nem hagyhat el, amíg ki nem derül, hogy koronavírusos-e. 

A családanya a szobájában meghökkenve tapasztalta, hogy a 28 fokos szép májusi időben is forró volt a radiátor viszont nem volt sem fürdési lehetőség, sem rendes vécé: a helyiségbe csak egy fali mosdókagyló és egy mobilvécé fért be.

Az X által a 444-nek készített videó révén ismerkedjen meg Ön is az izolációs szobával, íme:

A nő egy idő után a körülmények dacára szeretett volna megmosdani, ezt kínjában végül úgy oldotta meg, hogy

a veszélyeshulladék-gyújtő kukából kiszedte a nejlonzsákot és Domestosszal kimosta a kukát: abban fürdött meg, hideg vízben.

„Találékony a magyar, de ez mindennek az alja” – kommentálta a megoldást az asszony. 

„Nem az ellátás miatt érzek mélységes felháborodást, a körülmények azok amik szerintem tapossák az emberi méltósághoz való jogot. Még a börtönökben is van mód az alapvető higiénia betartására. Könyörgöm, vírus kellős közepén egy ilyen osztályon ilyen állapotok?" – összegzett X.

A 444 még a hétvégén megkereste a Korányit. A kórház illetékese nyugtázta ugyan a portál érdeklődését, de azóta sem reagált érdemben. 

Egyébként a nő második PCR-tesztje is negatívnak bizonyult.