Szellemi honvédi díjakat adott át az Orbán-kormány kedvenc civil szervezete, kapott az Echo TV műsorvezetője is

2018. november 30., 19:57

Szerző:

A szellemi honvédelem aktuálisabb mint valaha, hiszen a globalizálódó világban minden üldözendőnek számít, ami egyedi - hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen átadták a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő Díjait.

A Békemenet szervezőjeként ismert CÖF az Orbán-kormány kedvenc civil szervezetének számít, amely majdnem 800 millió forintot költhetett el tavaly.  2017-ben összesen a CÖF 282 millió forint támogatást kapott, de a civil szervezet azt nem árulja el, hogy honnan. Ehhez az összeghez a Magyar Villamos Művektől egy évvel korábban kapott 508 millió forintos támogatás, amelyet a szervezet saját bevallása szerint

szellemi honvédelemre, illetve innovatív ételkreációk, komplettált élelmiszerek kifejlesztésére költött.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón úgy vélekedett, hogy Magyarország mára stabil, szuverén és gazdaságilag erős országgá vált, amely elsősorban magyar, utána európai és keresztény. Ennek ellenére ma is fontos, hogy a nemzeti érdekek mellett ne csak a kormány álljon ki, hanem szellemi honvédőként az értelmiség meghatározó képviselői is - tette hozzá a politikus. Felidézte, hogy a szellemi honvédelmi mozgalom a második világháborút megelőző években bontakozott ki, amikor a hitleri Németország a nemzetállamok felszámolásával fenyegetett. Ugyanakkor ma, csakúgy mint akkor, szellemi honvédelmi harcot kell folytatnunk a nekünk ártó, minket bekebelezni akaró ideákkal és hatalmakkal szemben - jelentette ki Potápi Árpád János.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke közölte, hogy a szellemi honvédelem reneszánszát éli Európában. Az európai parlamenti választások előtt két érdekközösség vívja küzdelmét. Az egyik a világ fölötti uralom megszerzésére tör, amelyhez csatlakoztak az identitásukat vesztett szociálliberális erők. A másik oldal viszont ragaszkodik a nemzetek Európájához, és magáénak vallja a kereszténységnek köszönhető kulturális eredményeket - hangsúlyozta. Szerinte a most távozó Európai Parlament és Európai Bizottság semmibe veszi a kontinens ősi hagyományaira támaszkodó szellemi identitást. Ezért a szellemi honvédők egyértelműen elutasítják azt a törekvést, amely egy föderatív Európa megalkotására irányul, mert az, a demokrácia elveivel szemben, nem tiszteli az uniós tagállamok alanyiságát - mondta az elnök. Hozzáfűzte, ebben a helyzetben a közép-európai szabad nemzetek, a visegrádi négyek összefogása garantálhatja a rendet a kontinensen. Ugyanakkor a szellemi honvédők feladata, hogy Európát és a szülőföldet az értelem erejével megvédjék az Európára szervezett formában rátörő illegális bevándorlóktól, és elérjék egy megreformált uniós intézményrendszer kialakítását - mondta Csizmadia László. Erre nyújtanak soha vissza nem térő alkalmat a 2019-es európai parlamenti választások - tette hozzá.

Csizmadia László
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ünnepségen Szellemi Honvédő Díjat vehetett át Szabó Anett, az Echo TV műsorvezetője, Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége elnöke, illetve a Kisebbségi Jogvédő Intézet képviselője. A CÖF-CÖKA Szellemi Honvédő Emléklapot adományozott Gubás Jenő vajdasági orvosnak, a délvidéki magyar közélet jeles képviselőjének.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.