Szelíd motorosok gyűjtenek az éber kómában fekvő kislány gyógykezelésére

2018. október 16., 20:06

Szerző:

Árveréssel, jótékonysági koncerttel, focimeccsel próbál segíteni a Beremendi Motoros Egyesület Lián, akit nyolcévesen olyan súlyos baleset ért, hogy a mai napig éber kómában fekszik a Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán. Már sokan segítettek, de a támogatás elkél, a közeljövőben egy olyan autót szeretnének venni, mely lehetővé teszi Lia akadálymentes szállítását – írja a Pécsi Stop.

Fotó: Facebook/Csaba Márton

Légrádi Lia nyolcévesen szenvedett balesetet. Nagybátyja elvitte őt és a tizenkét éves bátyját traktorozni. A traktor felborult, és Lia a fülkén belül súlyos koponyasérülést szenvedett, az agya is sérült, hogy pontosan milyen funkciók károsodtak, azt jelenleg még nem tudni. A lány éber kómában fekszik a budapesti Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán.

Az egyesület azt szeretné ha minél több emberhez eljutna  Lia története, minél többen segítsenek. Mint írták, szeretnék felvenni a kapcsolatot Dr. Csókay András idegsebésszel, agykutatóval.

Október 20-án, szombaton 20 órakor a Beremendi Általános Iskola tornatermében tartanak egy jótékonysági koncertet, illetve október 22-én, hétfőn 15 órától játszanak egy jótékonysági focimeccset a beremendi, Varga Dezső sportcentrumban. Mindkét rendezvény bevételét Lia gyógykezelésére fordítják.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.