Szél és Hadházy újra valódi híreket sugárzott a köztévéből

2019. január 16. 14:47 - szerző: 168 Óra

A hétfő óta az MTVA épületében tartózkodó Szél Bernadett és Hadházy Ákos újabb híradót közvetített a Facebookon. A műsorvezető ismét a képviselőnő volt, ahogy a hétfői adásban is.

A szerda reggeli híradóban a politikus többek között beszélt

  • a brexit-megállapodás elutasításáról és az uniós tagság, illetve az EP-választás jelentőségéről,
  • Aszódi Attila, a Paks 2 fejlesztéséért felelős államtitkár felmentéséről és a paksi beruházás csúszásáról,
  • arról, hogy sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungária Független Szakszervezete,
  • és a 18 éves Nagy Blanka ellen indított kormánysajtó támadásáról.

Hadházy elmondta, hogy a Facebookon már közzétett kérdéseket megpróbálják eljuttatni Papphoz a kommunikációs igazgatón keresztül. A politikus hangsúlyozta, hogy nem nyugszik bele abba, hogy a vezérigazgató nem hajlandó országgyűlési képviselőkkel beszélgetni. Ő is kifejezte szolidaritását Nagy Blankával, és megjegyezte, hogy pont az ilyen ügyek miatt tartózkodnak ott a közmédia épületében. Egyúttal kitért a gdanski polgármester meggyilkolására, párhuzamot vonva a lengyel és magyar közmédia uszítása között.

– Volt, aki azt kérdezte, hogy miért foglalkozom a médiával, én ugye a korrupciót üldözöm azért elég hosszú ideje. Azért, mert a kettő összefügg. Egész egyszerűen annyit loptak ezek az emberek, hogy nagyon jól tudják, hogy a börtönt kockáztatják. És nekik azért kell ilyen sokat hazudni, és ennyire heccelni, hergelni azokat az embereket, akik hagyják magukat, hogy megússzák a börtönt. Nem fogják megúszni, de rajtunk múlik, hogy mikor oldjuk meg ezt a média kérdést, azon múlik, hogy ők mikor kerülnek börtönbe

– indokolta akciójukat Hadházy. 

Szél hétfőn elmondta, hogy Hadházyval azért ment be újra az MTVA székházába, mert véleményük szerint az állami média nem ad hiteles tájékoztatást Magyarország politikai helyzetéről. Azóta is várnak az MTVA hírhamisító vezérigazgatójára, Papp Dánielre, hogy válaszoljon a kérdéseikre. Egészen pontosan a Duna Médiaszolgáltató épületében vannak – amely az MTVA tulajdonában van –, mert az MTVA székházába nem engedik be őket.