Szél és Hadházy írásban is elküldi kérdéseit az MTVA vezérigazgatójának, hogy legyen mersze találkozni velük

2019. január 16., 11:56

Szerző:

Szél Bernadett és Hadházy Ákos Facebookon tette közzé a kérdéseket, amelyekre az MTVA hírhamisító vezérigazgatójától, Papp Dánieltől szeretne választ kapni. Ahogy írják,

megpróbálják a rettegő vezérigazgató dolgát megkönnyíteni, hogy ne féljen olyan nagyon találkozni két országgyűlési képviselővel.

A két független képviselő hétfő óta az MTVA Kunigunda útjai székházában tartózkodik. Az épület előteréig jutottak, tovább nem, és azóta is arra várnak, hogy a hírhamisító vezérigazgató, Papp Dániel érdemben válaszoljon a kérdéseikre. Hétfő délután néhány percre lement ugyan hozzájuk, de kérdéseiket nem volt hajlandó meghallgatni, csak annyit mondott, hogy az ellenzéki politikusok erőszakoskodtak a kollégáival, inzultáltak őket, és a két politikust arra kérte, hogy írjanak levelet a kérdéseikkel, amelyeket majd választ kapnak.

– A kommunikációs igazgatón keresztül megkapja tőlünk előre a kérdéseket, így nyugodtan fel tud készülni, és hátha így lesz már mersze a törvényi kötelességének eleget tenni és találkozni velünk

– írta Szél Bernadett.

A két politikus az alábbi 10 (+1) kérdést teszi fel:

  • Hogyan lehet valaki az MTVA vezérigazgatója, aki még 2011-ben úgy vágta meg a Daniel Cohn-Bendit-riportot, mintha a zöldpárti EP-képviselő elmenekült volna a kérdései elől, miközben erről szó sem volt? Továbbra is tiltakozik-e amiatt az állítás miatt, hogy Ön hírt hamisított?
  • Hogyan sikerült 2012-ben, az Operánál rendezett tüntetésről úgy bejelentkezni, hogy a riporter háta mögött csak rendőrök meg az üres Andrássy út látszódjon?
  • Normális dolog-e az MTVA-nál, hogy egy évekkel korábban, feltehetően Kairóban készült videót tesznek közzé, azt állítva, hogy a kölni szilveszteri események láthatók rajta? 
  • Bevett gyakorlat-e az MTVA-nál, hogy Pukli István lejáratása érdekében a saját, korábbi anyagukat vágták meg úgy, hogy teljesen más értelme legyen, mint ami valójában elhangzott?
  • Alkalmasak-e azok a munkatársak, akik a münsteri támadás ügyében még órákkal azután is bevándorlókról írnak, hogy kiderült, pszichés beteg német férfi volt az elkövető?
  • Belefér-e a közszolgálati alapelvekbe, hogy egy bevándorlásellenes AfD-politikus játsza a hétköznapi, migránsoktól rettegő németet a köztévé riportjában?
  • Hogyan egyeztethető össze a szakma szabályaival, hogy ugyanaz a bangladesi migráns Boszniában egyik nap még békés menekült, másik nap már a határőrökkel harcol? 
  • Belefér-e a vezérigazgatónak a pártatlanság fogalmába, hogy egy október 23-i tüntetésről szóló tudósítás azzal kezdődik, ki kinek a felszólalását fúrta meg? 
  • Mindennapi gyakorlat-e, hogy az MTVA a sját épülete előtti tüntetésről egy másik sajtóorgánum szemlézésével számol be, majd három percen keresztül hazugságokat sorol a szervezőről?
  • Mi a magyarázat arra, hogy az MTVA vezérigazgatója nem hajlandó személyesen találkozni az országgyűlési képviselőkkel, és hogyan képzeli, hogy biztonsági őrökkel dobatja ki őket az épületből?
  • Mennyiben egyeztethető össze az MTVA alapelveivel, hogy a riporter mondja meg egy nyilatkozónak, hogy milyen szavakat használjon?

 

A MTVa székházába a decemberi demonstrációk alatt kapott fontos szerepet, amikor ellenzéki képviselők a rabszolgatörvény jogellenes elfogadása után a köztévében megpróbálták beolvastatni az ellenzék öt pontját.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.