Szél Bernadett is új választást követel

2018. április 17. 12:11 - szerző: 168 Óra

„Pest02-ben a történet folytatódik. Egyrészt törvényben rögzített határidőn túl született eredmény, másrészt az egyes szavazókörökben tapasztaltak miatt számos kifogást nyújtunk be. El akarjuk érni, hogy a választási bizottság rendelje el a választás megismétlését. Ha elutasítják, a Kúriáig meg nem állunk" – írta Facebook-bejegyzésben az LMP társelnöke.

A Pest megyei 2-es választókerületben – ide tartozik Budakeszi, Budaörs, és a környező kisebb települések, Piliscsabától Biatorbágyig – a fideszes Csenger-Zalán Zsolt győzött, mindössze 296 szavazattal megelőzve Szél Bernadettet.

Hasonló problémákat talált a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es választókerületben (ez Miskolc keleti fele) a Jobbik is: a párt szerint a helyi választókerületi bizottság a törvényi határidőn túl, április 15-én állapította meg a végeredményt, ezért azt kérték, hogy ismételjék meg a választást. Kelet-Miskolcon 127 szavazattal nyert a fideszes Csöbör Katalin.

A két problémás választókerületnek azért is van különösen nagy tétje, mert a Fidesznek 133, a fideszes német nemzetiségi képviselővel együtt 134 mandátuma van,

azaz, mindössze két mandátumon múlik, hogy megvan a kétharmad

– kommnetálta a hírt a hvg.hu.