Szél Bernadett elkérte az Orbán-kormánytól a Soros-tervet, hátha kiderül, hogy nem is létezik

2017. október 11. 22:07 - szerző: Ágoston Zoltán

Az LMP társelnöke még két hete fordult közérdekű adatigényléssel az Orbán-kormányhoz. Ahogyan akkor, szerdán a az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a zárt ülése után is úgy nyilatkozott, hogy ha más nem is, az talán kiderül, hogy „Soros-terv” nem létezik. „Amennyiben nem kapom meg a Soros-tervet, tudjuk be annak, hogy ilyen nincsen, és kormányzati propagandát hallgatunk, látunk folyamatosan közpénzből finanszírozva” – mondta most Szél Bernadett.

Fotó: Bazánth Ivola

Bevallása szerint a Soros-terv létezését vonta kétségbe Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője is, aki ma elsőként jött ki a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. Elmondta, a titkosszolgálatok jelenlévő képviselőitől szerette volna megtudni ezt, de nem sikerült, pedig válaszul elég lett volna egy igen vagy egy nem.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke a maga részéről mindehhez annyit fűzött hozzá, számára teljesen világos, hogy nincs Soros-terv. 

Utóbbi azért kelthet némi csalódást a Fidesz szavazóiban, mert az Orbán-kormány a Soros-tervre hivatkozva indította el az új nemzeti konzultációt, és többek között azt állítja, hogy az Európai Unió az amerikai magyar milliárdos szándékának megfelelően akar évente egymillió migránst befogadni, a tagországokat pedig kötelezné, hogy mindegyik bevándorlónak adjanak kilencmillió forintot. Arról, hogy a kérdőív hogyan ferdíti el az igazságot vagy egyszerűen hazudik, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A nemzeti konzultációs kérdőív tanúsága szerint az Orbán-kormány a Soros-tervet az amerikai magyar milliárdos nyilatkozataiból és írásbeli megnyilvánulásaiból rekonstruálta, csakhogy a szkeptikusok szerint ez semmit nem jelent. „Az, hogy ki mit nyilatkozott, az nem egy terv része” – rázta le Mirkóczki ezt az érvet.