Szél Bernadett meghívta Deutsch Tamást, hogy ő is találkozzon a tízéves agytumoros kislánnyal, akit csak kemoterápiára engednek ki a röszkei tranzitzónából

2019. július 7., 10:05

Szerző:

A független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett nemrég a liberális Bősz Anett társaságában meglátogatta a röszkei tranzitzónát, utána pedig beszámolt arról, hogy jelenleg 133 ember él a rácsok között, beleértve 77 gyermeket is. Egyikük egy tízéves agytumoros kislány, aki – írja a honlapján az ATV – csak kemoterápiás kezelésre hagyhatja el a tranzitzónát, havi egy-két alkalommal látja el orvos a kórházban. Ő csak három és fél hónapja él Röszkén, akad azonban olyan család, amelyik több mint egy éve a tranzitzóna foglya.

Erre reagált Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, azt állítva, hogy ő járt a tranzitzónában, az Európában máshol működő tranzitzónák pedig sokkal rosszabb körülményeket nyújtanak, mint a röszkei. – Az emberiességi szempontokat, és az írott normákat is betartja a magyar kormány – kockáztatta meg a politikus, hozzáfűzve „jellegzetes ellenzéki füllentés”, amiről Szél Bernadett és Bősz Anett beszámolt.

Deutsch Tamás
Fotó: MTI/Varga György

Szél Bernadett egy kicsit felhúzhatta magát azon, hogy kétségbe vonták a szavahihetőségét, szombaton ugyanis Facebook-posztban-üzent Deutsch Tamásnak, és meghívta a fideszes EP-képviselőt egy látogatásra a tranzitzónában.

„Meglátásom szerint a a gyermekek ügye, így a tranzitzónákban élő gyermekek ügye is túl fontos téma ahhoz, hogy érdemi cselekvés helyett médián keresztül minősítsék egymást vagy egymás állításait politikusok. (...) Ennek nincs értelme, viszont van egy javaslatom az Ön számára: szeretném megkérni arra, jöjjön el velem a röszkei tranzitzónába! Győződjön meg arról saját szemével is, amit mi a nyilvánosság elé tártunk! Ha ez megtörténik, ha a saját szemével látja, amit én láttam, talán Ön is megérti, miért nem lehet szemet hunyni az ottani gyermekek sorsa felett, miért nem szabad elfordítani a fejünket” – írta a független országgyűlési képviselő.