Fordíthat a Fidesz Szekszárdon, a Mi Hazánk Mozgalom két jelöltje az utolsó pillanatban visszalépett a megismételt választás előtt

2019. november 10., 09:30

Szerző:

Szekszárd 2. és 8. választókörzetében november 10-én megismétlik az önkormányzati képviselői választást, a Mi Hazánk Mozgalom két jelöltje, Czank István és Sütő Péter az utolsó pillanatban visszalépett a megméretésen – hívja fel a figyelmet a 444.

A portál megkérdezte a szélsőjobboldali pártot, amely úgy válaszolt, a két jelölt az elnökség határozott kérése ellenére, személyes döntésekre hivatkozva lépett vissza, de nem valamelyik másik jelölt javára. Mivel nem párttagok, etikai eljárást sem tudnak indítani ellenük. „A Mi Hazánk Mozgalom egyetlen, a holnapi szekszárdi megismételt választáson újra induló jelöltet, pártot, szövetséget sem támogat” – írta Toroczkai László alakulata. Ezt a képet árnyalja azonban – fűzi hozzá a 444 – hogy a vesztes ellenzéki polgármester-jelölt, Bomba Gábor szerint a Mi Hazánk Mozgalom helyi vezetője  még jobbikosként is támogatta a fideszes városvezetést.

Október 13-án Szekszárdon a fideszes polgármester, Ács Rezső legyőzte az ellenzéki kihívóját, Bomba Gábort, a városi közgyűlésbe azonban a polgármesterrel együtt 7 fideszes jutott be a 8 ellenzékivel szemben. A Fidesz ezután kifogásokat nyújtott be olyan választókerületek miatt, ahol az ellenzék jelöltjei kis, kevesebb mint két százalékos  különbséggel nyertek. Mivel a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjei öt százaléknyi voksot szereztek, a november 10-i ismétlés tétje az, hogy többséget szerez-e a Fidesz a városi közgyűlésben.

A Mi Hazánk Mozgalom szekszárdi szervezete világos zakóban a pártot elhagyó Volner Jánossal
Fotó: Mi Hazánk Mozgalom/Facebook

Tatabányán a Fidesz a Mi Hazánk Mozgalommal karöltve tett keresztbe az ellenzéki polgármesternek.

 

 

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.