Bíróság dönthet Szekszárd sorsáról, ahol a tvb lesöpörte az ellenzéki kifogásokat, a Fideszéinek azonban mind helyt adott

2019. október 25., 20:15

Szerző:

 Bírósághoz fordul a szekszárdi ellenzék a városi önkormányzati választás eredményével kapcsolatban benyújtott kifogások miatt – derült ki az ellenzéki polgármester-jelölt, Bomba Gábor Facebook-posztjából. Az ellenzéknek az nem tetszik, hogy amíg a területi választási bizottság (tvb) helyt adott a Fidesz beadványainak, az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) kifogásait elutasította. 

Október 13-án Szekszárdon Bomba Gábor elveszítette a polgármester-választást a fideszes Ács Rezső ellen, a városi közgyűlésbe azonban a polgármesterrel együtt csak 7 fideszes jutott be a 8 ellenzéki mellett. A Fidesz ezután kifogásokat nyújtott be olyan választókerületek miatt, ahol ellenzék jelöltjei kis különbséggel nyertek. Szabálysértésre hivatkozva a tvb úgy döntött, hogy két ilyen választókerületben meg kell ismételni a szavazást, de közben az ÉSZ kifogásainak nem adott helyt. Bomba Gábor szerint ellenzék most fellebbez a tvb határozatai ellen, és várja a Pécsi Ítélőtábla döntését.

A Fidesz kizárólag olyan választókörzetben kifogásolta az eredményt, ahol ellenzéki jelöltek nyertek, a polgármester-választással a kormánypárti politikusoknak nem volt problémájuk. 

Amíg Borkai Zsolt és Győr el nem ragadta a kétes dicsőséget, Szekszárd botrányaitól visszahangzott az október 13-i önkormányzati választási kampány. 

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.