Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Új pályát épít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amelyet csak az idén 600 millióval támogatnak az önzetlen magyar adófizetők.

2020. július 2. 21:36 - szerző: 168 Óra - forrás: MTI

Sátortetős műjégpálya építésébe kezdett Marosvásárhely szomszédságában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. 

Az akadémia tájékoztatása szerint az építkezés a Marosvásárhellyel összeépült Marosszentgyörgyön kezdődött meg a helyi önkormányzat által biztosított telken a Maros megyei önkormányzattal és a Maros menti LEADER egyesülettel partnerségben. A jégpálya a tervek szerint már szeptemberre elkészül.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia közölte: a beruházás révén egy népes közösség jut hozzá annak a lehetőségéhez, hogy az év nagyobbik részében otthonához közel űzhesse a jeges sportokat. Az akadémia vezetői abban reménykednek, hogy a Csíkszéken, Gyergyószéken és Háromszéken már kiváló eredményekkel működő "Korisuli" programjuk elindításával több ezer Maros megyei kisiskolás tanul meg korcsolyázni, és néhány éven belül Marosvásárhelyen is kiépül egy erős jégkorongműhely.

Nem csak a versenysport, hanem a tömegsport számára is új lehetőségeket nyitnak.

A most épülőhöz hasonló, sátortetős pálya működik már Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is. A marosszentgyörgyi pálya beüzemelésével a Székelyföldi Jégkorong Akadémia immár nyolc központban biztosítja a szakmai hátteret és részben az infrastruktúrát a felnövekvő hokis generáció fejlődéséhez.  

Két héttel ezelőtt a felcsíki Karcfalván kezdődött el a székelyföldi jégkorong-akadémia kollégiumának építése.

Csíkkarcfalván átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia A csíkkarcfalvi Székelyföldi Jégkorong Akadémia megépítését 640 millió forinttal támogatták a magyar adófizetők
Fotó: MTI/Veres Nándor

Az akkori eseményen Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta: a magyar kormány az elmúlt években közel három és fél milliárd forintot juttatott a székelyföldi jégkorong-akadémiai rendszert fenntartó Mens Sana Alapítványnak beruházásokra, és közel másfél milliárd forintot az akadémia működtetésre,

idén pedig 600 millió forintot szán a székelyföldi jégkorongsport fejlesztésére.