Százmilliókat keresnek azon a thai chis budai férfin, aki egyáltalán nem biztos, hogy önszántából szívódott fel

2020. január 30., 13:35

Szerző:

Legalább félmilliárd forintnyi, barátaitól, ismerőseitől kapott pénz felett rendelkezett az a férfi, aki két hete tűnt el, miután budai albérletéből állítólag thai chizni indult - írja az Index.

A 38 éves Szeitl Gergelyt a rendőrség és egy magánnyomozó is keresi, utóbbi javasolhatta az ismerősöknek azt, hogy tegyék zárttá a férfi eltűnése miatt létrehozott Facebook-csoportot. Ez elsőre fura lehet, de ha Szeitl Gergely maga döntött úgy, hogy eltűnik, vagy esetleg más tüntette el, akkor nem szerencsés, ha az eltűnésben érintettek tudják, hol tart a keresés.

Az Index ugyan nem talált vállalkozást a férfi nevén, de a barátai a portálnak azt mondták, hogy legális pénzügyi szolgáltatással foglalkozott. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy ez a szolgáltatás szabályszerű volt.

Csak a baráti társaságából legalább 30 ember adott pénzt, az így kezelt vagyon a portál szerint a félmilliárd forintot is elérheti.

Szeitl Gergely
Fotó: Facebook

Szeitl a barátok elmondása alapján a banki kamatnál jóval magasabb, húsz százalékos hozamot ígért azoknak, akik rá bízzák a pénzüket. Megbíztak benne, rendkívül becsületes és korrekt embernek ismerték, mert éveken át fizette a hozamokat. Az ügyleteket le is papírozták, és volt egy állítólagos személy, akit fel kell keresni, ha Gergővel történik valami.

A befektetők azonban hoppon maradtak, mert a férfi eltűnése után hiába keresték azt a bizonyos személyt, akinek a szerződések szerint tudnia kellene a pénzekről.

Az ismerősök szerint már nem az a kérdés, hogy a férfit baleset érte-e, hanem az, hogy önszántából szívódott fel vagy valaki bántotta? A barátok szerint utóbbiról lehet szó, talán olyanok pénzével nem tudott elszámolni, akik kevésbé türelmesek. Az utóbbi másfél évben ugyanis voltak problémák, Szeitl egyre többet késett a hozamok kifizetésével, kölcsönökre is szüksége volt.

A II. kerületi rendőrkapitányság arról nem adhatott tájékoztatást, hogy Szeitllel szemben folyik-e nyomozás.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.