A Hír TV szavazást indított a gyöngyöspatai kártérítésről, de csak a fideszes propagandának megfelelő válaszok vannak

2020. január 18., 14:43

Szerző:

A kormánypárti Hír TV szavazást indított a gyöngyöspatai kártérítés ügyében. A válaszadóknak azonban nem ajánlják fel azt az opciót, hogy a gyöngyöspatai roma gyerekekkel, azaz a jogellenes etnikai megkülönböztetés áldozataival értsenek egyet.

Több jogvédő szervezet is tiltakozott Orbán Viktor miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóján elhangzott botrányos kijelentései miatt. A kormányfő nehezményezte a szegregált oktatásban részesült roma diákoknak megítélt kártérítést. Horváth Aladár romajogi aktivista még feljelentést is tett miatta.

A kormányfő szavait követően fideszes politikusok a Soros-hálózat pénzszerző akciójának minősítették az eljárást.

Ebbe pedig – ahogyan az várható volt –, a fideszes sajtó is bekapcsolódott. A Hír TV pénteken szavazást indított az ügyben, amiről beszámolt a kormánymédia nagy része.

„Ön kinek ad igazat? Orbán Viktornak, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni, vagy a Soros-szervezetnek, amely szerint százmilliós összeget kell kifizetni a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt?”

– tette fel a kérdést a Hír TV.

A szavazók kizárólag Orbán Viktorral, vagy a „Soros-szervezetekkel” érthetnek egyet.

Olyan válaszlehetőség nincs, amelyben kifejezhetnék egyetértésüket a roma gyerekekkel, akiket hátrányos megkülönböztetés ért.

A szavazás vasárnap estig tart. A jelenlegi állás szerint a válaszadók 93 százaléka Orbán Viktorral ért egyet.

(A Mérce nyomán.)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.