Szolnokon is őzhússal támogatja a kórházi dolgozók munkáját a kormány, a város szegényei paprikapalántákat kapnak

2020. május 22., 14:58

Szerző:

Folytatódik a vadhús-program: az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében ezúttal a szolnoki Hetényi Géza Kórház, valamint a MÁV Kórház egészségügyi dolgozóit – a vadászok, vadgazdálkodók által felajánlott – konyhakész őzhússal

támogatják a járvány elleni küzdelemben végzett munkájukért.

A vadhúst Kelemen József, az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályának tájegységi fővadásza adta át pénteken az intézmények vezetőinek. A Hetényi kórházban az átadáson részt vett Rehó János fideszes önkormányzati képviselő.

Az egészségügyi dolgozók mellett a hátrányos helyzetű családokra is gondoltak Szolnokon: ezer paradicsom- és ugyanennyi paprikapalántát ajánlott fel a nehéz helyzetben levő családok - főként idősek és nagycsaládosok - számára a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Agrárkamara.

Az eseményen jelen volt Molnár Iván, a városrész fideszes önkormányzati képviselője is.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.