Letartóztatták az élettársát széklábbal verő csongrádi férfit

2020. január 27., 09:45

Szerző:

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a múlt héten életveszélyes sérüléseket okozott élettársának – írja az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő férfi 2020. január 19-én a közösen használt házukban, nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott élettársával együtt. A férfi az alkohol hatására agresszívvé vált, és tisztázatlan okból a hálószobában bántalmazni kezdte a sértettet. A falnak lökte őt, majd egy széklábbal többször megütötte.

A bántalmazás után a sértett az udvarra ment, ahol összeesett. A gyanúsított egy idő elteltével utánament, majd bevitte és az ágyra fektette, azonban ittasságából adódóan elaludt. Amikor felébredt és látta a sértett állapotát, mentőt hívott.

Az életveszélyes állapotban levő, többszörös sérüléseket, töréseket szenvedő sértettet kórházba szállították.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság ennek helyt adott.

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.