Százkilós betontömb zuhant egy 12 éves fiú fejére Pusztaszabolcson, az orvosok egész éjjel küzdöttek az életéért

2019. június 19. 11:24 - szerző: 168 Óra

Egész éjjel küzdöttek az orvosok annak a 12 éves fiúnak az életé­ért, akit mentőhelikopterrel vittek kórházba hétfő este a Fejér megyei Pusztaszabolcsról, mert játék közben a fejére esett egy csaknem 100 kilós betontömb – írta a Bors.

A barátaival ment játszani Józsika most hétfőn is Pusztaszabolcson. Bicikliztek, s az utcájuk végén lévő telekre tekertek, amin egy ház romjai állnak. Az építmény évekkel ezelőtt egy gázrobbanás következtében vált lakhatatlanná. Józsika éppen az egyik betonfaldarabról akart átugrani a másikra, amikor megcsúszott, a földre esett, a 100 kilós tömb pedig rázuhant a fejére. A barátai  rohantak segítséget kérni, az ő lélekjelenlétüknek köszönhető, hogy gyorsan meg is érkezett.

Egy testnevelő tanár emelte le a hatalmas betontömböt a gyerekről.

A mentőhelikopter is pillanatok alatt kiért a helyszínre. A mentősök hosszú ideig küzdöttek a fiú életéért, a lap úgy értesült, hogy többször kellett újraéleszteni, míg stabilizálhatták az állapotát annyira, hogy útnak tudjanak vele indulni a kórházba. Az orvosok egész éjjel küzdöttek a műtőben az életéért.

A baleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.