Százezer aláírásnál tart a petíció, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

2018. október 17., 08:15

Szerző:

Százezren már aláírták azt a petíciót, amelyet „Ne hagyjuk büntetlenül!” címmel Hadházy Ákos indított útjára azzal a követeléssel, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez – árulta el maga a független országgyűlési képviselő, az LMP volt társelnöke az Indexnek

Fotó: MTI/Soós Lajos

A politikus célja az, hogy a 2019. május 26-29. közötti EP-választásokig legalább egymillió aláírás összegyűljön az ügy érdekélben, amire van is esély, egyrészt azért, mert az akcióját most már minden ellenzéki párt támogatja, másrészt azért, mert még nem kezdték el az ország minden pontján gyűjteni a szignókat. A százezer aláírásban az ellenzéki pártok által gyűjtött szignók nincsenek benne – fűzte hozzá.

Hadházy Ákos elmondta azt is, hogy sok aktivista segít az aláírásgyűjtésben – eleinte 1200-an voltak –, viszont kevés a szervező, aki összefogná a munkát. A petíciót – állította – olyan fideszesek is aláírják, olyanok, akik a saját bevallásuk szerint „nem a korrupció miatt” szavaztak a kormánypártra.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.