1,3 milliárd forintot ad Palkovics László minisztériuma a kormányközeli Századvégnek gazdasági kilátások kutatására

2019. augusztus 8., 18:11

Szerző:

Közösen benyújtott pályázattal a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdasági közvélemény-kutatásról és tanulmányírásról szóló 1,3 milliárd forintos közbeszerzési pályázatán  – derül ki a 24.hu cikkéből. A pénzből Magyarországon a gazdasági kilátásokat és a szociális változásokat, Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában és Szerbiában pedig a határon túli magyaroknak a magyarországi helyzethez való viszonyát fogják vizsgálni.

A Századvég Alapítvány elnöke, G. Fodor Gábor
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezzel az 1,3 milliárd forintos szerződéssel a Századvég összesen már 2,7 milliárd forintért kutathat az ITM megbízásából. A korábbi, 1,4 milliárd forintos szerződés idősek társadalmi szerepéről és az EU-s problémák kutatásáról szól. 2018-ban 905,5 millió forintért migrációkutatásra nyert el pénzt a G. Fodor Gábor fémjelezte csoport az Orbán-kormánytól.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.