Száz diák előtt bakanccsal rúgták és a haját is kitépték egy 15 éves lánynak Hatvanban

2018. március 14. 11:52 - szerző: 168 Óra

Két fiatalkorú lány és egy felnőtt barátjuk az iskola előtt verte meg az egyik 15 éves diáktársát, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett – áll a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

A hatvani iskola két tanulója, a 16 és 17 éves vádlott a tanítás után elkapta az iskolából kilépő lányt, karjainál fogva kivezették az utcára, hogy megverjék. Eközben folyamatosan kiabáltak vele, majd az utcán pofon ütötték, a fejét egy betonoszlophoz verték, a haját tépték, a már földön fekvő lányba többször belerúgtak, homlokát bakanccsal rúgták meg. Mindezt közel száz diák előtt.

Egy arra járó férfi megpróbált a bántalmazott lánynak segíteni, de a két másik lány felnőtt barátja lökdösni kezdte és megakadályozta, hogy segíthessen a sértettnek.

A 15 éves lány fején és fülén zúzódást szenvedett, sérülései 8 napon túl gyógyulóak.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a két fiatalkorú vádlottal szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, míg a felnőtt korú társukkal szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta mindhárom vádlottal szemben, a fiatalkorúaknak pártfogó felügyeletére is javaslatot tett.