Szavazhatnak a diákok, hogy mit csinálnának az érettségivel

2020. március 31., 14:44

Szerző:

Továbbra sem tudni még, hogy lesznek-e idén érettségi vizsgák Magyarországon vagy sem. Bár a magyar kormány legutóbbi álláspontja szerint semmi akadálya nincs annak, hogy a vizsgákat megtartsák,

sok diák érzi úgy, hogy a halasztás lenne a jó döntés.

Az eduline.hu oldalnak például több érettségiző is azt írta, hogy véleményük szerint az érettségit egy későbbi időpontban kellene megtartani.

Az oktatással foglalkozó portál most szavazást indított, 

az eduline.hu oldalon péntek éjfélig lehet voksolni, hogy maradjanak-e a vizsgák, halasszák el őket vagy csak egy részüket tartsák meg.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kedd déli állás szerint a szavazók több mint fele halasztás mellett van, 58 százalékuk szerint az lenne a jó döntés, ha az év végi jegyet kapnák meg érettségi jegyként.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.