Szarkeverő kommunisták – jutott a Magyar Idők eszébe a kukakáoszról

2018. október 29., 14:29

Szerző:

Sajátos módon akarják megoldani a hazai szemétszállítás gondját a szocialisták. Arra kérik az ország lakosságát, hogy az el nem szállított szelektív hulladékukat rakják ki a Országház elé, a Kossuth Lajos térre – idézi az MSZP minapi felhívását Pilhál György a Magyar Időkben.  

A szerzőnek erről először Gulyás Márton jut az eszébe, aki összefestékezte az Állami Számvevőszék épületét, majd  Dániel Péter ügyvéd, aki vörös festékkel öntött le egy Horthy-szobrot és (borzalom!) kaszinótojással kente össze a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát. „Ezek csak káoszt, botrányt akarnak okozni, ott, ahol csak lehet.." – nyugtázza Pilhál, aki végül egy 100 éves történetben találta meg a legtökéletesebb analógiát:

„Mályusz Elemér író-történész A vörös emigráció című könyvében írja, hogy a bukott tanácskommün Bécsbe menekült, és az ott ármánykodó, revánsra vágyó népbiztosai, tisztségviselői, akik jól tudták, hogy békés viszonyok között esélyük sincs, minden igyekezetükkel azon voltak, hogyan okozhatnak minél nagyobb felfordulást az elhagyott, csonkává lett országban. Ez éltette őket. Feszültséget szítottak, sz@rt kevertek. Szemetet hordtak ők is" – összegez a szerző.

Az ország közben attól hangos, hogy a rezsicsökkentés jegyében és érdekében létrehozott nemzeti kukaholding nem fizet a beszedett szemétdíjakból a szemétszállítást végző közszolgáltatónak, ezért múlt péntektől a Zöld Híd Nonprofit Kft. 116 Pest és Nógrád megyei településen nem viszi el a szemetet. Az állami cég mindeközben milliós vezetői fizetéseket oszt.