2,9 milliárd forint közpénzt kap egy karibi hangulatú balatoni luxusszállóra a Matolcsy-közeli üzletember

2020. április 9., 20:23

Szerző:

A ötcsillagos szántódi BalaLand hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti, nettó 8 milliárd 504 millió forintért.

Az állam 2,9 milliárd forinttal támogatja az idegenforgalmi beruházást.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szántód BalaLand Family Ingatlanfejlesztő Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben – írja a napi.hu.

A „karibi koloniális építészeti tematikájú", 15 660 négyzetméteres hotel pincéjében lesz a mélygarázs, valamint a kiszolgáló helyiségek és a gépészet. A földszinten kap helyet a lobby, az étterem, a bár és az aula, míg három emeleten a szobák következnek. A negyedik emeleten helyezkedik el a fittness-wellness részleg.

A Balaland Kft. Matolcsy György egyik legszorosabb bizalmasának lányához kapcsolódik. Nagy Róza lánya, Kante Awa és férje Szepesi Richárd József két cégükkel összesen kétszer 2,99 milliárd forintot kaptak nemrég szállodaépítésre a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A cég irodaházában van a nyertes Grabarics kft. székhelye is – teszi hozzá a lap.

Palkovics László kedden jelenetette be, hogy a gazdaságvédelmi akióterv részeként 600 milliárd forintot szán az Orbán-kormány a turizmus és a vendéglátás megsegítésére:

Azt viszont még a terv bemutatása előtt tudtuk meg, hogy a hazai turizmus támogatásának jegyében a Mészáros-Tiborcz-tandem is szép összeget kap: nagyjából kétmilliárdot költhet két balatoni kikötője fejlesztésére: